Acele părți aparent „nesemnificative” ale cireșului, precum frunzele, pot avea un impact semnificativ asupra sănătății și bunăstării noastre..
Experta publicației rețelei BelNovosti, bucătăreasa Yulia Arkhipova, ne-a spus cu ce proprietăți uimitoare se pot lăuda frunzele de cireș – nu degeaba bunicile noastre au strâns pungi cu ele.
Care sunt beneficiile frunzelor de cireș
Este timpul să nu mai considerați frunzele de cireș drept deșeuri, deoarece acestea conțin o mulțime de substanțe utile: taninuri, vitamine, substanțe antimicrobiene, acizi organici și amigdalina.
Aceste componente au un efect benefic asupra sănătății umane, întărind vasele de sânge și reducând astfel riscul de boli cardiovasculare.De asemenea, substanțele din frunzele de cireș ne întăresc sistemul imunitar și îmbunătățesc metabolismul.
Ne protejează organismul de infecții și mențin sănătatea intestinală.
Cum se folosesc frunzele de cireș
Cel mai simplu și, probabil, deci popular mod este de a face ceai.
Pentru a prepara o ceașcă dintr-o băutură sănătoasă și aromată, ar trebui să adăugați o linguriță de frunze uscate într-un pahar cu apă clocotită și să lăsați la infuzat timp de 10-15 minute.
Alte utilizări
Frunzele de cireș pot fi folosite la gătit.Se adaugă castraveților murați și roșiilor murate, ceea ce conferă produselor un gust și o aromă deosebită.Frunzele servesc, de asemenea, ca un conservant natural, prevenind putrezirea și crescând perioada de valabilitate.