În orice moment al anului, merită să fim atenți la alegerile alimentare.
În ceea ce privește pepenii, aceștia necesită o atenție deosebită în afara sezonului, deoarece riscul de a cumpăra un pepene supraîncărcat cu nitrați este mult crescut în această perioadă.
Vă sugerăm să vă familiarizați cu semnele care indică faptul că pepenele nu s-a copt singur.
1.Un pepene galben cu nitrați nu scoate un sunet caracteristic de cracare atunci când este stors.
2.Un pepene bun (adică copt și gustos) ar trebui să aibă un peduncul uscat și o pată galbenă clară pe lateral, indicând că fructul a stat mult timp pe sol și s-a copt.Dacă pepenele a fost îmbibat cu nitrați, nu veți găsi o astfel de pată sau aceasta va fi albă.
3.În interior, un pepene roșu cu nitrați este brăzdat de nervuri galbene groase, iar culoarea pulpei poate fi prea aprinsă sau poate avea chiar o nuanță purpurie.
4.Pulpa unui pepene roșu bun trebuie să fie ‘zaharoasă’ la tăiere, în timp ce un pepene roșu cu nitrați este neted la tăiere.
5.Dacă aveți îndoieli cu privire la achiziția dumneavoastră, încercați un mic test prin înmuierea unei bucăți de pulpă în apă.Dacă lichidul este colorat în roz aprins, aveți un pepene roșu cu nitrați.