Multor oameni le place cafeaua cu lapte.Dar ei fac adesea o greșeală în procesul de preparare a băuturii.
Rezultatul final este un produs care nu este atât de bun pe cât ne-am dori.
Metoda corectă de gătit a fost raportată de Iulia Arkhipova, expert în domeniul bucătăriei, bucătar, brutar din categoria a patra a ediției online Belnovosti.
Dacă lucrăm cu o turbină de 120 ml, trebuie să turnăm în ea 110 ml de apă și să adăugăm 11 grame de cafea măcinată.
Se recomandă ca laptele să conțină 2,5% grăsime și 3% proteine.Se adaugă 20 ml, deși puteți adăuga puțin mai mult sau mai puțin (în funcție de gustul dumneavoastră).
Laptele, în special laptele rece, trebuie adăugat imediat după ce ați preparat cafeaua și ați turnat-o în ceașcă (cafeaua va continua apoi să se prepare).
Dar dacă laptele rece este turnat imediat într-o băutură fierbinte, temperatura cafelei va scădea brusc și prepararea se va opri.
Ca urmare, o parte din aromă se va pierde și băutura va deveni pur și simplu ‘apoasă’.
Dacă se adaugă lapte rece la câteva minute după turnarea cafelei în ceașcă, aroma va fi mai bună, dar încă nu perfectă.
Iată deci o recomandare: după ce turnați cafeaua preparată în ceașcă, lăsați băutura să stea câteva minute și apoi completați cu lapte ușor călduț.