Mulți oameni iubesc dulceața.Și ei iubesc mai ales căpșunile.Dar, vai, nu toată lumea se poate lăuda cu capacitatea de a-l găti astfel încât să-ți lingi degetele..
Problema poate fi rezolvată cu ușurință.Metoda nu necesită eforturi extraordinare, superputeri sau alte superputeri..
Rețeta de a face gem de căpșuni cu ciocolată a fost împărtășită de Yulia Arkhipova, expertă în publicația rețelei Belnovosti în domeniul gătitului, bucătar și brutar de clasa a patra.
Ce fel de ciocolată ai nevoie?
Cel mai bine este să alegi ciocolată neagră cu un conținut ridicat de cacao, spune ea.
În plus, se știe că cu cât procentul de cacao din ciocolată este mai mare, cu atât este mai sănătoasă.De aceea, se recomanda un produs unde acest procent incepe de la 55%.
Important: pentru a face dulceata, este mai bine sa folositi ciocolata care nu contine zahar (este deja acolo, plus capsuni).
Nu este nevoie să topești ciocolata într-un boiler sau la cuptorul cu microunde;
Procesul de gatire
Pentru a pregăti felul de mâncare veți avea nevoie de căpșuni (un kilogram), zahăr (o jumătate de kilogram), ciocolată neagră (80 de grame).
Curățați căpșunile de pe cozi, clătiți bine și uscați cu un prosop de hârtie.
Apoi, puneți fructele de pădure într-o cratiță, adăugați zahăr și lăsați o jumătate de oră pentru ca căpșunile să-și elibereze zeama.
Hai să ne măcinam ciocolata.Se pune tigaia la foc mediu, se aduce la fierbere, se amestecă din când în când cu o lingură.
Etapa de finisare
După fierbere, amestecul trebuie gătit încă zece minute.
Adăugați apoi bucățile de ciocolată zdrobite în gem și lăsați la fiert încă 5 minute.
Apoi puneți-o în borcane sterile și închideți-le cu capace.Depozitați produsul rezultat într-un loc răcoros.
Anterior, v-am spus cum să gătiți o plăcintă delicioasă cu banane într-o tigaie.