Să ne imaginăm situația: gazda feliază lămâile în cercuri și le trimite într-o tigaie încinsă.
Ce este aceasta – o acțiune fără sens sau începutul pregătirii a ceva gustos?
Se pare că a doua opțiune este cea corectă.
Lămâile prăjite sunt unul dintre ingredientele unei plăcinte foarte apetisante.
Rețeta acestui fel de mâncare a fost împărtășită de Iulia Arkhipova, bucătăreasă și brutar de clasa a patra, expert al ediției online Belnovosti în domeniul bucătăriei.
Cum să faci o delicioasă plăcintă cu lămâie
Citricele trebuie mai întâi înmuiate în apă rece și apoi în apă clocotită.
Lămâia ‘prelucrată’ și ușor răcită trebuie tăiată în cercuri.
Apoi, pregătiți cratița: turnați o jumătate de cană de apă, adăugați 100 de grame de zahăr granulat în lichid și puneți cratița pe plită.
De îndată ce apare un sirop gros, puneți în tigaie feliile de lămâie pregătite anterior.Acestea din urmă trebuie să fie prăjite pe ambele părți.
Următoarea etapă este pregătirea aluatului.Acesta trebuie să fie format din următoarele componente: zahăr granulat (100 de grame), unt înmuiat (90 de grame), ouă crude (3 bucăți), făină (140 de grame), agent de fermentare (1 linguriță).л.).
Mai întâi combinați primele două ingrediente, procesați-le cu un mixer, apoi adăugați toate celelalte produse menționate mai sus.
După ce ați amestecat bine, veți obține un aluat.Acesta trebuie turnat într-o formă de copt, cu feliile de lămâie prăjite anterior deja așezate pe fund.
Vasul trebuie să fie copt în cuptor timp de 45 de minute.Temperatura trebuie să fie de 180 de grade Celsius.
Anterior, gurmanzilor li s-a spus cum să gătească ouă în stil de țară.