Există o alternativă relativ sănătoasă la chipsuri.
Este vorba despre batoanele de cartofi, care sunt destul de simplu de preparat.
Absența ingredientelor nocive și gătitul fără prăjire fac ca această gustare să fie mult mai sigură pentru organism decât chipsurile.
În același timp, gustările autogătite sunt mult mai apetisante decât feliile de cartofi prăjite în ulei.
Rețeta pentru această gustare interesantă a fost împărtășită de Iulia Arkhipova, un expert în domeniul bucătăriei, bucătar și brutar de categoria a patra al ediției online Belnovosti.
O rețetă de batoane de cartofi
În primul rând, trebuie să fierbeți 300 de grame de cartofi tip sacou.Durata acestui pas ar trebui să fie de aproximativ o jumătate de oră.
Când sunt gata, îndepărtați coaja de pe cartofi și mărunțiți-i.Pentru a obține al doilea rezultat, folosiți o răzătoare (partea cu găuri mici).
În timp ce masa de cartofi se răcește, combinați 300 de grame de făină cu untul rece tăiat cubulețe (150 de grame).Folosiți o furculiță pentru a frământa amestecul.
Combinați cele două mase rezultate (cartof și unt și făină), sărați acest aluat.Puteți adăuga căței de usturoi zdrobiți și condimentele care vă plac.
Lăsați aluatul învelit în folie în frigider timp de 60 de minute.
Apoi întoarceți această bază pe blat.Întindeți aluatul.Ar trebui să vă alegeți cu o ‘foaie’ groasă de aproximativ o jumătate de centimetru.
Cu ajutorul unui cuțit, transformați ‘foaia’ într-un set de dreptunghiuri mici.Acestea sunt bețele, care trebuie așezate pe tăvi de copt și trimise la cuptor timp de o treime de oră.Temperatura trebuie să fie de 180 de grade Celsius.
Rezultatul va fi gustări cu aspect apetisant: aurii și, desigur, foarte gustoase.