Clătitele sunt un fel de mâncare foarte gustos.Dar percepția gurmanzilor asupra acestui fel de mâncare se schimbă odată cu utilizarea prea frecventă.
Cu timpul, clătitele nu mai par atât de apetisante.
Ce să faci într-o astfel de situație? Ai putea renunța să mai faci clătite pentru câteva luni.
Sau puteți reînnoi felul de mâncare.Mai ales că nu este nimic complicat: un singur adaos va fi suficient.
Un mod interesant de a îmbunătăți aroma clătitelor a fost povestit de Iulia Arkhipova, expert în domeniul bucătăriei, bucătar și brutar de categoria a patra, din ediția online Belnovosti.
Ce să adăugați în aluatul de clătite
Acel ingredient secret care actualizează clătitele și le face mult mai aromate este coaja de lămâie.
O lingură din stratul superior tocat al cojii de lămâie este suficientă pentru întregul aluat de clătite (3 ouă, 300 mililitri de lapte, 100 grame de făină, 50 grame de unt topit).
Datorită coajei de lămâie, clătitele vor căpăta o ușoară aciditate plăcută, care se combină perfect cu smântână, brânză de vaci, lapte condensat și frișcă.