AcasăMâncareCe să adăugați la gem pentru a-l păstra mai mult timp și...

Ce să adăugați la gem pentru a-l păstra mai mult timp și să nu mucegăiască: numai ingrediente naturale

Dulceața mucegăită nu este recomandată pentru consum.Chiar dacă îndepărtați primele rudimente de mucegai, cu greu puteți fi siguri că în borcan nu au rămas spori de ciupercă.

Pentru a împiedica gemul să mucegăiască, gospodinele folosesc zahăr.Cu cât se toarnă mai mult, cu atât gemul va rezista mai mult.

Există și alte modalități consacrate de a feri gemul de mucegai, în afară de zahăr.

Acidul citric

Se adaugă o treime dintr-o linguriță de acid citric pe kilogram de fructe de pădure sau de pulpă de fructe.

Se adaugă pudra cu cinci minute înainte de gătire.Dulceața nu numai că nu mucegăiește, dar nici nu se zaharisește.

Acidul ascorbic este considerat a avea un efect similar, dar experții nu recomandă utilizarea acestui remediu.

Mierea

Un alt conservant natural natural este mierea, care are, de asemenea, proprietăți antimicrobiene.

Pectina

Nu numai o substanță naturală, ci și una utilă.Pectina de mere prelungește termenul de valabilitate al gemului.Îi îngroașă consistența, vă permite să reduceți la jumătate cantitatea de zahăr.

Mai devreme v-am spus cum să faceți plăcinte cu varză umflată.

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

Toamna este cel mai bun moment pentru plantarea coacăzului negru rowan: va da randament anul viitor

Se crede că aronia, sau coacăzul negru, se plantează cel mai bine toamna - datorită acestei decizii, sorgul de coacăz negru va avea...

Ce să faci cu căpșunile chiar acum pentru ca anul viitor să le poți culege în găleți: principalele secrete au fost dezvăluite

Acum este un moment excelent pentru a avea un impact direct asupra producției de căpșuni de anul viitor.. Pentru a face acest lucru,...

Cum să transformi piureul de cartofi de ieri într-o capodoperă culinară: o rețetă de ‘cuiburi’ de cartofi cu ciuperci

Ați avut mult piure de cartofi rămas de la cina de aseară? Dumneavoastră și familia dumneavoastră nu aveți nicio dorință de a...

Pe măsură ce Israelul anunță începutul unei „noui faze” de război, mai multe dispozitive electronice explodează în Liban.

Brazilia este în flăcări.În ultimele săptămâni, milioane de hectare de terenuri agricole și păduri au ars, întinzându-se de la zonele umede Pantanal până la...

Comentarii recente