Gospodinele cu experiență și-au dat seama de mult că este mult mai ușor să înghețe mărar pentru iarnă decât să-l usuce, cu atât mai puțin să crească proaspăt..
Dar înghețarea nu se întâmplă doar.Trebuie să înveți 3 trucuri, datorită cărora cu greu vei putea deosebi iarna mărar congelat de proaspăt..
Experta revistei noastre, Iulia Arkhipova, o bucătăreasă și brutar de rangul a patra, ne-a spus cum să congelăm mărar.
Primul truc
Nu este nevoie să spălați mărarul înainte de congelare.Faptul este că verdețurile absorb în mod activ umiditatea, care după înghețare va afecta gustul și aspectul.
Corect ar fi să alegeți ramuri curate și proaspete pentru congelare.
Al doilea truc
Puteți îngheța ramuri verzi întregi, dar este mai bine să le tăiați.
Doar tăietura nu trebuie să fie foarte mică, deoarece la dezghețare verdețurile își vor pierde gustul și aroma împreună cu sucul.
Trucul trei
Poate cel mai important lucru este capacitatea.Nu este nevoie să congelați mărar într-un borcan mare, pe care va trebui să îl scoateți din congelator de fiecare dată când gătiți ceva cu ierburi.Schimbările de temperatură vor afecta gustul și calitatea.
Prin urmare, ar fi corect să împachetați verdeața în borcane sau pungi mici.
Anterior, v-am spus cum să gătiți pilaf din paste.