În țara noastră hrișca este unul dintre cele mai populare produse, dar în Europa practic nu se consumă.
Vă spunem de ce nu se obișnuiește să se consume această cereală în țările europene.
De ce nu se mănâncă hrișcă în Europa
Adevărul este că în Europa nu se cultivă deloc boabele de hrișcă pentru consumul de masă.
Există mai multe motive pentru aceasta.În primul rând, hrișca este o cultură foarte pretențioasă și necesită condiții meteorologice specifice pentru cultivarea sa.
În al doilea rând, sunt necesare utilaje speciale pentru recoltarea hrișcăi.În al treilea rând, boabele de hrișcă sunt prelucrate în mai multe etape.
În plus, după recoltare, hrișca nu poate fi semănată în același câmp; ea trebuie să se ‘odihnească’ timp de un sezon.
Iar al cincilea motiv este neprofitabilitatea.Hrișca este o cultură cu randament scăzut (10 chintale pe hectar).
Având în vedere cele de mai sus, hrișca este cultivată în Europa doar ca hrană pentru animale, pentru a îmbunătăți gustul cărnii și a o vinde pe bani mai mulți.
Mai devreme v-am spus ce să faceți cu cartofii.