August este luna în care pe rafturile magazinelor și piețelor există o abundență de pepeni luminoși și suculenți..
Pentru mulți oameni, acest fruct este un adevărat simbol al verii, motiv pentru care nu ratează ocazia de a se bucura de gustul dulce al fructului lor preferat..
Cu toate acestea, în ciuda faptului că pepenii verzi sunt deosebit de gustoși în august, nu trebuie să uităm de siguranță: din păcate, unii producători, dorind să mărească randamentul și să îmbunătățească aspectul fructelor, folosesc nitrați – substanțe chimice care pot dăuna grav sănătății.
Prin urmare, experta publicației rețelei BelNovosti, bucătăreasa Iulia Arkhipova, sfătuiește să învețe să identifice pepenii verzi potențial periculoși.
Cum se calculează pepenele nitrat
Următoarele două semne vă vor ajuta să determinați că un fruct este bogat în nitrați.
Culoarea venelor
Dacă cumpărați un pepene tăiat, acordați atenție culorii venelor acestuia.Ar trebui să fie albe sau verde deschis.
Dacă venele au o nuanță gălbuie sau sunt alb strălucitor, acest lucru poate indica un conținut ridicat de nitrați.
Culoarea cărnii
Majoritatea oamenilor preferă fructele cu pulpă roșie aprinsă, dar acest indicator nu indică întotdeauna maturitatea și dulceața pepenelui.
Dimpotrivă, o nuanță prea strălucitoare poate fi un semn al excesului de nitrați.Culoarea ideală a pulpei este uniform colorată, bogată, dar nu prea strălucitoare.