Să ne imaginăm situația: ați început să faceți o omletă și ați spart deja ouăle într-un recipient adânc.
Ce ați face cu cojile? Probabil le-ați pune la gunoi.
E o risipă! Pentru că acea coajă tare îți va fi de folos.
O poți folosi ca să. măsori cantitatea potrivită de lapte.
Iulia Arkhipova, expert al ediției online Belnovosti în domeniul bucătăriei, bucătar, brutar de categoria a patra, a povestit despre un know-how culinar interesant.
Ce să faci cu cojile de ouă
Când faci o omletă, trebuie să păstrezi proporția corectă a ingredientelor.
Se consideră că pentru fiecare ou crud trebuie să existe 50 de mililitri de lapte.
Dar aceasta este o cantitate aproximativă.Țineți cont de faptul că ouăle sunt de diferite mărimi.
Oricât de ciudat ar părea, este posibil să se determine cantitatea potrivită de lapte cu ajutorul cojilor de ouă.
Încercați să spargeți aceasta din urmă astfel încât să obțineți două jumătăți solide.
Jumătatea de jos trebuie să servească drept recipient pentru lapte.
Oul trebuie să aibă exact volumul de băutură albă care va încăpea în această ‘cupă’.
Rezultatul va fi un raport maxim corect al componentelor oului și laptelui.Omleta va avea o consistență perfectă.