AcasăPlante4 motive pentru care un pom fructifer înflorește, dar nu rodește: nu...

4 motive pentru care un pom fructifer înflorește, dar nu rodește: nu vă mai întrebați ce este în neregulă

Una dintre cele mai populare întrebări pe care le au grădinarii este de ce un pom fructifer a înflorit așa cum ar fi trebuit, dar s-au format puține sau deloc fructe.

Dacă acesta este cazul, înseamnă că polenizarea nu a avut loc, crede expertul ediției online a BelNovosti, omul de știință-agronom, peisagistul Anastasia Kovrignyh.

Vreme ‘care nu zboară’

Pe vreme rece și cu vânt, albinele, bondarii, muștele și alți polenizatori zboară cu greu, ei fiind cei care transportă polenul pe picioare de la o floare la alta.

Lipsa sau excesul de umiditate

Nu uitați să vă udați pomii regulat și suficient.Dacă vedeți că umiditatea se acumulează atât de mult pe cât copacul nu are nevoie, ocupați-vă de drenaj.

Paraziții

Gândacii de înflorire – insecte cu trunchi lung – pot fi de vină pentru lipsa fructelor.Deoarece pomii nu pot fi tratați în timpul înfloririi, aceștia vor trebui tratați mecanic.

Întindeți o cârpă sub copac și scuturați crengile, apoi distrugeți gândacii colectați.

Lipsa polenizatorilor

Ca o reamintire, un polenizator este o plantă din aceeași specie, dar din alt soi.În grădinile colective nu există de obicei probleme cu polenizatorii, dar în grădinile private se recomandă altoirea unui alt soi direct în coroană.

Principalul lucru este ca datele de înflorire ale soiurilor selectate să fie în același timp.

Mai devreme v-am spus cum perii pot proteja alte plante.

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

Pe măsură ce Israelul anunță începutul unei „noui faze” de război, mai multe dispozitive electronice explodează în Liban.

Brazilia este în flăcări.În ultimele săptămâni, milioane de hectare de terenuri agricole și păduri au ars, întinzându-se de la zonele umede Pantanal până la...

Patru palestinieni au fost uciși în Gaza, iar Israelul a atacat o altă fostă școală.

Spitalele din Fâșia Gaza au raportat duminică că Israelul a lovit o altă fostă școală în teritoriul de coastă devastat de război, provocând moartea...

Enigma care înconjoară o pictură pe stâncă care arată un „Șarpe cu coarne”

Acolo unde Columbia se învecinează cu Peru și Brazilia, debitul râului Amazon a fost redus drastic din cauza unei secete extreme care a afectat...

Scholz se opune furnizării Ucrainei cu arme cu rază lungă de acțiune.

Indiferent de decizia partenerilor de alianță, cancelarul german Olaf Scholz a exclus trimiterea în viitor a armamentului de precizie cu rază lungă de acțiune...

Comentarii recente