Cotlet Kiev, care este un file de pui aluat cu unt înăuntru, poate fi numit pe bună dreptate un fel de mâncare de restaurant, deoarece, din păcate, nu poate fi gătit fără abilități speciale..
Dar nu vă grăbiți să vă supărați: expertul publicației rețelei BelNovosti, bucătăreasa Yulia Arkhipova, a împărtășit mai multe subtilități – folosirea lor nu vă va fi dificil să pregătiți un răsfăț delicios acasă.
Tăiați corect fileul
Pentru a tăia fileul de pui, veți avea nevoie de un cuțit ascuțit.Faceți o tăietură (de pe marginea îngroșată pentru a nu tăia prin ea) și desfaceți-o ca pe o carte, apoi tăiați fileul mic.
Bate fileul
Bateți toate bucățile pentru a forma o turtă uniformă rotunjită – acest lucru va ușura formarea cotleturilor.Folosiți folie alimentară pentru a înfășura fileurile pentru a preveni ruperea.
Faceți „unt verde”
Pentru a da preparatului un gust unic, faceți umplutura scufundând bucăți mici de carne în mărar uscat tocat mărunt sau amestecând unt moale cu ierburi (în acest caz va trebui să rulați untul în cârnați).
Odată ce umplutura este gata, puneți-o la congelator.
Înfășurați cotletul corespunzător
Așezați untul congelat în mijlocul fiecărei bucăți de file și puneți untul peste partea de sus a fileului mic.Formați cu grijă o chiflă alungită, înfășurând-o așa cum ați face pentru sarmale.Asigurați-vă că nu există goluri.
Pentru a menține forma cotleturilor, înfășurați-le în folie alimentară și puneți-le la congelator timp de 10 minute.
Folosiți dublu pane
Înainte de a începe să pâineți, uscați cotletul cu un prosop de hârtie pentru a îndepărta excesul de umiditate.După aceasta, înmuiați cotletele în făina cernută, apoi în ouă și pesmet.